Heipat!

Tehtävässä piti osallistua keskusteluihin, joita kurssialustalla käytiin.
Osallistuin keskusteluun, jossa mietittiin sairaalahenkilökunnan oikeuksia sen sijaan, että aina mietittäisiin potilaiden tietosuojaa. Tämä oli kiinnostava asia näin poikkeusolojen aikaan, kun ihmiset saavat nopeita lyhyitä vastauksia vaivoihinsa, joka heijastuu asiakkaalle huonona palveluna. 

Lisäksi otin kantaa Googlen tiedon janoon sekä sen salakuunteluihin, joita se tekee puhelimiemme välityksellä. 
Mielestäni siinä on hopeareunus siinä mielessä, että saat mainoksia niistä tuotteista, joista olet kiinnostunut ilman, että sinun tarvitsee sitä erikseen mistään hakea. 

-----

Pohdintaa:
- Sosiaalisen median käyttäjien tulisi verkkotyökaluja käyttäessään muistaa se, että halpoja/ilmaisia alustoja käyttäessään saattaa antaa luvan esimerkiksi videopuheluiden tallentamiseen sekä jakamiseen kolmansille osapuolille. 
- Avoimuuden sekä läpinäkyvyyden hyödyt ovat jo edellä mainitsemani, eli kun tietojasi kerätään, sinulle kohdennetaan markkinointia sinun mieltymyksiisi. 
- Henkilökohtaisten tietojen jakaminen työyhteisössä on varmasti jossain määrin järkevää, sillä mitä paremmin sinut tunnetaan, sitä paremmin sinua osataan esimerkiksi auttaa. 
- Mikäli henkilökohtaisista tiedoista huolehdita, voivat ne ajautua vääriin käsiin. Tästä seuraa esimerkiski pikavippien tai ostolaskujen tekeminen nimillesi. Tällöin olet heikoilla jäillä, mikäli olet antanut suostumuksesi väärään paikkaan. 


Kuullaan! AlpoK