Heipat!

Jälleen tehtävien kimpussa!
Tässä tehtävässä minun piti etsiä valitsemani työyhteisön sosaalisen median käytön pelisäännöt.

Valitsin tarkkailtavaksi Suomen taitoluisteluliitto Ry:n.
Sääntöjen keskeisin viesti liitossa oli mielestäni henkilökunnalle asiakkaiden kanssa kaveeraamisesta sekä luistelijoiden yhdenvertaistamisesta. Sääntönä oli esimerkiksi, että mikäli olet ryhmästä yhden luistelijan Facebook -kaveri, tulisi sinun olla heidän kaikkien Facebook -kaveri. Ohjeissa myös mainittiin, että ole tarkkana, mitä haluat asiakkaillesi jakaa, sillä kaikki yksityiselämän tieto ei välttämättä kuuluu luistelijoille. 

Mielestäni kyseisten sääntöjen laadinta sekä tarkkailu on organisaatiolla tai sen määräämällä osastolla tai henkilöllä. Työntekijöiden vastuulla tietenkin on noudattaa näitä organisaation ohjeistuksia. Tämän vuoksi on elintärkeää, että säännöt ovat kattavat, mutta kuitenkin helppolukuiset siten, että ne ovat helppo ymmärtää maallikonkin. Ei voida olettaa, että kaikki työyhteisön jäsenet ovat somemoguleita, joten ohjeet on oltava selkosuomella. 

Linkki liiton somepelisääntöihin: https://www.stll.fi/wp-content/uploads/sites/4/2019/09/Sosiaalinen_media_pelisa%CC%88a%CC%88nno%CC%88t2017_Taitoluisteluliitto.pdf

Nähdään! AlpoK